Κιμαδοπιτάκια

10.12.2009

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • Λίγο λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • κανέλα (ελάχιστη)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • Φύλλο μπακλαβά (λεπτά φύλλα κρούστας)
  • Βούτυρο ή λάδι για τα φύλλα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και την κανέλα (σ.σ.: μπορείτε να βάλετε και λίγο πιπέρι και αλάτι) και σοτάρετε καλά να στεγνώσουν τα υγρά του.

2. Σβήνετε με το λευκό κρασί και το αφήνετε. Προσθέτετε την ντομάτα και βράζετε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά. Όταν πιει όλα τα υγρά, αποσύρετε την κατσαρόλα και προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά.

3. Ανοίγετε το πακέτο του φύλλου και κόβετε λωρίδες σε ό,τι μέγεθος θέλετε. Με πινέλο βουτυρώνετε ή λαδώνετε κάθε φύλλο, βάζετε λίγο από το μείγμα του κιμά και τυλίγετε σε ρολάκια. Μετά το πρώτο δίπλωμα μαζεύετε τις πλευρές ώστε να κλείσουν τα ρολάκια καλά. Αν δεν διπλώσετε προς τα μέσα τα φύλλα του μήκους, αφού τυλίξετε σε ρολάκια, ενώνετε τις άκρες καλά με λίγο νεράκι, ώστε να μην ανοίξουν και χυθεί το μείγμα.

4. Τοποθετείτε τα ρολάκια σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 170 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν.