Υλικά:
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 πράσο χοντροκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- 6 ντοματίνια
- 2 φιλέτα φρέσκου σολομού
- 8 απύρηνες ελιές
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 κλαράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση: Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το πράσο, τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια προσθέτετε τα ντοματίνια. Βγάζετε τα λαχανικά και τα στραγγίζετε. Κόβετε 2 λαδόκολλες και μοιράζετε τα λαχανικά, τις φέτες σολομού και τις ελιές. Βάζετε από πάνω δύο κλαράκια δεντρολίβανο και κλείνετε τις λαδόκολλες σαν πακέτο. Ψήνετε για 20-25’.
Πώς δρα: Το ελαιόλαδο και τα λαχανικά έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το δεντρολίβανο είναι ρυθμιστικό των ορμονών και τονωτικό. Τα συστατικά του φρέσκου σολομού (αμινοξέα, ω-3 λιπαρά, ιχνοστοιχεία κ.ά.) εντείνουν την κυκλοφορία στα μικρά αγγεία και διατηρούν ζεστά, οξυγονωμένα και... ετοιμοπόλεμα τα γεννητικά όργανα.