Γαρίδες με σάλτσα

03.12.2009

Υλικά:

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κιλό χοντρές γαρίδες

Εκτέλεση: Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 30’. Βράζετε σε άλλη κατσαρόλα τις γαρίδες για 3-4’. Τις σουρώνετε, αφαιρείτε τα κελύφη, όχι όμως τα κεφάλια, και τις ρίχνετε στη σάλτσα. Σιγοβράζετε για 15’ ακόμη.

Πώς δρα: Ο συνδυασμός των μονοακόρεστων λιπαρών από το ελαιόλαδο και των πολυακόρεστων από τις γαρίδες ενισχύει την παραγωγή των σεξουαλικών ορμονών, την κυκλοφορία του αίματος και τη λίπανση των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Επιπρόσθετα, το έντονο κόκκινο χρώμα του φαγητού εξάπτει τη φαντασία.