Μακαρόνια με καρύδια και ρόκα

03.12.2009

Υλικά:

  • 250 γραμμ. μακαρόνια
  • 8 καρύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ρόκα ψιλοκομμένη με τα κοτσάνια
  • 1/4 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός ? 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι καγιέν
  • 1/3 φλιτζ. γραβιέρα

Εκτέλεση: Βράζετε τα μακαρόνια. Χτυπάτε σε μπλέντερ τα καρύδια, το σκόρδο, τη ρόκα και το βασιλικό και προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη μισή τριμμένη γραβιέρα. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και την υπόλοιπη γραβιέρα.

Πώς δρα: Τα μακαρόνια αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης, τα καρύδια διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, διευκολύνοντας έτσι τη στύση, το ελαιόλαδο ενισχύει την παραγωγή ορμονών, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν αυξάνουν τη θερμοκρασία, η γραβιέρα περιέχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, ενώ η μυρωδιά του βασιλικού ευφραίνει και τονώνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ