Ηπειρώτικη χορτόπιτα

26.11.2009

Ετοιμάζουμε επτά φύλλα για μεγάλο ταψί με αλεύρι και νερό και ψήνουμε τα τρία στη γάστρα, ώσπου να γίνουν τραγανά.

Ανακατεύουμε περίπου ένα κιλό ανάμικτα χόρτα -σπανάκι, λάπατο, πράσο-, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 κούπα λάδι, 3-4 αβγά, 200 γραμμ. φέτα και αλάτι. Τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια και προσθέτουμε λίγο καλαμποκίσιο αλεύρι ή σιμιγδάλι, για να μαζέψει τα υγρά.

Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα πρώτα δυο φύλλα, από πάνω βάζουμε μια στρώση γέμιση, στη συνέχεια βάζουμε ένα ακόμη φύλλο από τα ψημένα στη γάστρα, απλώνουμε τη γέμιση, συνεχίζουμε με δυο ψημένα φύλλα, πάλι γέμιση και τελειώνουμε την πίτα με δυο στρώσεις φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες του τελευταίου φύλλου, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν τη βγάλουμε, τη γυρίζουμε ανάποδα σε ένα άλλο ταψί, για να φύγουν τα υγρά.