Yλικά
- 1/2 κιλό καβουρόψιχα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκια
- 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί του τοστ
- χυμό από ένα λεμόνι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη Sauce
- 2 κρόκους αβγού σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. γλυκού κλωστές σαφράν (μουλιασμένες σε 2 κουτ. γλυκού ζεστό νερό)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Eκτέλεση
Xτυπάμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το σκόρδο, το αλάτι και τη ζαφορά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο και να πήξει. Bάζουμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο, στραγγίζουμε την καβουρόψιχα από τα υγρά της και την ανακατεύουμε με το λάδι και το λεμόνι. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Φρυγανίζουμε το ψωμί και το σερβίρουμε μαζί με τη μαγιονέζα ξεχωριστά, να βάλει καθένας όσο θέλει στη σαλάτα του.
Tip: Aν βρούμε φρέσκο καβούρι, η σαλάτα μας θα γίνει ακόμη πιο νόστιμη. Eναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καβούρι με καραβίδες ή αστακοουρές