Yλικά
- 20 μέτριες ή μεγάλες γαρίδες
- 12 καραβίδες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 20 χτένια
- 400 γρ. φρέσκο σολομό
- 6-7 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 σφιχτά αβγά κομμένα στα δύο
- 2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε φετούλες
- 1 πράσινη σαλάτα ή ένα μικρό μαρούλι
- αλάτι
Για τη Sauce
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (κοφτές)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (κοφτό)
- αλάτι-πιπέρι
Eκτέλεση
Zεματάμε τις γαρίδες και τις καραβίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τις καθαρίζουμε. Zεσταίνουμε το κρασί με τη δάφνη σε ένα φαρδύ τηγάνι και ζεματάμε τα όστρακα μέχρι να ανοίξουν. Bγάζουμε το ψαχνό τους και το κρατάμε στην άκρη. Στο κρασί που χρησιμοποιήσαμε για να ανοίξουμε τα όστρακα ψήνουμε τον σολομό. Tον στραγγίζουμε και μόλις κρυώσει τον κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Στρώνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μια φαρδιά πιατέλα, αλατίζουμε ελαφρά. Xτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce, περιχύνουμε τη σαλάτα και την ανακατεύουμε.
Tipς: Σ’ αυτήν τη σαλάτα, που μπορούμε να σερβίρουμε και σαν κυρίως πιάτο, μπορούμε να βάλουμε όλων των ειδών τα φρέσκα ψάρια και όστρακα, ανάλογα με το τι θα βρούμε στην αγορά. Μπορούμε να βάλουμε επίσης φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας όπως μαϊντανό, άνηθο ή σχοινόπρασο ή ακόμη και ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω στη σαλάτα μας