Θαλασσινά μαριναρισμένα σε οξύμελι

22.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
MAΓEIΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

  • ΥΛΙΚΑ
  • 12 στρείδια
  • 12 μύδια
  • 1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ. σούπας οξύμελι
  • 6 κουτ. γλυκού μπρικ κόκκινο
  • 12 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζουμε και αχνίζουμε τα μύδια στο κρασί με το σκόρδο για 5 λεπτά περίπου. Aφαιρούμε τα κελύφη από τα στρείδια και τα μαρινάρουμε σε οξύμελι μαζί με το σχινόπρασο για 1 ώρα. Ψιλοκόβουμε τα μύδια και τα βάζουμε μαζί με τα στρείδια πάνω στα ανοιχτά κελύφη τους περιχύνοντάς τα με το οξύμελι. Tοποθετούμε σε κάθε κέλυφος με τα θαλασσινά από μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο μπρικ και τα σερβίρουμε πάνω σε ένα λοφάκι χοντρού αλατιού.