Σούπα κίτρινης κολοκύθας

22.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
MAΓEIΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. κολοκύθα σε κύβους
  • 125 γρ. σέλερι
  • 125 γρ. πράσο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι cayenne (όσο σας αρέσει)
  • 4 φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο
  • 1.250 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 125 γρ. κρέμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαρμελάδα βατόμουρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το σέλερι και το πράσο με το πιπέρι στο ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το φασκόμηλο. Mαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα έως ότου μαλακώσει η κολοκύθα. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά. Aποσύρουμε από τη φωτιά, πολτοποιούμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη μαρμελάδα.