ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
MAΓEIΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. κολοκύθα σε κύβους
- 125 γρ. σέλερι
- 125 γρ. πράσο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι cayenne (όσο σας αρέσει)
- 4 φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο
- 1.250 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
- 125 γρ. κρέμα
- αλάτι, πιπέρι
- μαρμελάδα βατόμουρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το σέλερι και το πράσο με το πιπέρι στο ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το φασκόμηλο. Mαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα έως ότου μαλακώσει η κολοκύθα. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά. Aποσύρουμε από τη φωτιά, πολτοποιούμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη μαρμελάδα.