Aλμυρό κέϊκ

21.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 45-50 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 320 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού αλατοπίπερο
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη και 1 κόκκινη κομμένες σε καρεδάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι φιστίκια κάσιους ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 8 αβγά
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Xτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Bουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Γεμίζουμε με το μείγμα, το απλώνουμε να στρωθεί ομοιόμορφα και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά. Tρώγεται κρύο.

Σημ.: Μαζί με τα καλούδια του μπουφέ μας, θα πιούμε και ένα punch: Βράζουμε για 2-3 λεπτά 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 150 γρ. ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 2 ποτήρια κόκκινο κρασί, 2 γαρίφαλα, 1 κουταλάκι μπαχάρι και τη φλούδα από 1 λεμόνι. Σερβίρεται κρύο σε χαμηλά ποτήρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ