Στρούντελ με μήλα

21.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 40-45 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε καρεδάκια
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 75 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τη σφολιάτα και την τυλίγουμε σε ρολό. Aλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με βούτυρο και ψήνουμε σε βουτυρωμένο στενόμακρο ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στους 200οC για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Σημ.: Πολλοί καλεσμένοι θα έρθουν με γλυκά. Aμέσως τα προσθέτουμε στον μπουφέ, η αφθονία του οποίου θα κλέψει την παράσταση.