ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια λευκά μέτρια
- 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 1 καρότο σε φέτες
- 100 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια (τον χυμό και τη φλούδα τους)
- 200 γρ. σταμναγκάθι
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1,5 lt ζωμό λαχανικών
- αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε μουλιάσει τα φασόλια από την προηγουμένη, τα βράζουμε με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το σταμναγκάθι) μέχρι να χυλώσουν. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το σταμναγκάθι.
Tip: Αντί για σταμναγκάθι, αυτήν την εποχή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπρόκολο ή κουνουπίδι. Επίσης, αν μας αρέσει, προσθέτουμε παραπάνω λεμόνι.