Βελουτέ φακής με φέτα

16.03.2011

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φακές ψιλές
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 lt νερό και τις φακές και βράζουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε τις φακές και, αφού πετάξουμε το νερό μέσα στο οποίο τις βράσαμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και να μαλακώσουν οι φακές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα 100 γρ. φέτας και πολτοποιούμε τις φακές ώσπου να επιτύχουμε μια λεία και πηχτή σούπα. Τις σερβίρουμε με τρίμματα φέτας και μικρές μπουκιές από παξιμάδια.

Tip: Tη συνταγή αυτήν μπορούμε, ακόμα, να την κάνουμε ένα ξεχωριστό dip σε κάποιο κάλεσμά μας. Aρκεί να αυξήσουμε την ποσότητα της φέτας και να πασπαλίσουμε με λίγο μάραθο την επιφάνεια.