Φακές με ψητά λαχανικά

17.04.2012

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φακές χονδρές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1,5 lt ζωμό λαχανικών ή ζωμό από κοτόπουλο

ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

  • 12 ντοματίνια
  • 1 φινόκιο σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Tοποθετούμε τα λαχανικά του συνοδευτικού σε αντικολλητικό ταψί. Pαντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και τη ρίγανη και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε τις φακές να βράσουν με όλα τα υλικά μαζί μέχρι να χυλώσουν. Σερβίρουμε τις φακές στα πιάτα βάζοντας από πάνω λίγα από τα λαχανικά του συνοδευτικού για να δώσουμε χρώμα στο πιάτο μας.

Tip: Για περισσότερη νοστιμιά, μπορούμε να τρίψουμε πάνω από κάθε πιάτο και λίγη ξερή μυζήθρα ή, ακόμα καλύτερα, λίγη φέτα.