Μωσαικό με μπισκότα πτι μπερ και καφέ

09.11.2010

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Αναμονή: 1 βράδυ
Υλικά για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι πορτοκάλια ζαχαρωμένα
  • 2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ

Εκτέλεση
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ, τους κρόκους, το κονιάκ και δουλεύουμε το μείγμα καλά. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομματάκια και σπάμε τα μπισκότα μέσα σε μπολ. Πρόσθέτουμε τα καρύδια, τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια και το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε λαδόκολα. Το κάνουμε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολας και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Σημ.: Ενα από τα εύκολα γλυκά που «σε ξεντροπιάζουν την τελευταία στιγμή», όπως λέει η μάνα μου. Αν μουσκέψετε τα μπισκότα με λίγο γάλα και τα ανακατέψετε μετά με την κρέμα, αρκούν 1-2 ώρες στο ψυγείο για να γίνει τέλειο! Αν δεν υπάρχει χρόνος, βάλτε το στην κατάψυξη. Θα θυμίζει παγωτό και έτσι μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη δεν θα σας φέρει σε δύσκολη θέση.