Πικάντικη ντοματόσουπα

15.09.2010

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά

  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 3-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φινόκιο
  • 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας Worcester sauce
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • φύλλα βασιλικού και δυόσμου ψιλοκομμένα
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο. Τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το φινόκιο με το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τα ντοματάκια από τις δύο κονσέρβες, και προσθέτουμε και μία κονσέρβα νερό. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά -εκτός από τον βασιλικό και τον δυόσμο- και βράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μελώσει η σούπα μας. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό και τον δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει μια βελούδινη σούπα και σερβίρουμε σε μπολάκια με φλούδες παρμεζάνας.

Tips: Στο σερβίρισμα, μπορούμε να προσθέσουμε κρουτόν ή σπασμένη φρυγανιά. ? Η σούπα τρώγεται και κρύα με 1 κουτ. κρέμα γάλακτος.