Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 κονσέρβα κορν μπιφ μεγάλη
- ½ ποτήρι κρασί κόκκινο
- 10 φύλλα φασκόμηλο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε, προσθέτουμε λίγη μαργαρίνη, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια, το κορν μπιφ ψιλοκομμένο και, τέλος, το σέλερι. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να απορροφηθεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο. Αναμειγνύουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με τις ταλιατέλες και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ταλιατέλες με ριγκατόνι ή όποιο άλλο ζυμαρικό έχουμε. Για πιο ήπια γεύση, αντί για παρμεζάνα, χρησιμοποιούμε κασέρι χοντροτριμμένο.