Σαλάτα με καλαμαράκια κονσέρβας

02.08.2012

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά

  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια
  • 2 ματσάκια ρόκα άγρια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • 2 λεμόνια (τον χυμό και των δύο, το ξύσμα μόνο από το ένα)
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς την πράσινη φύτρα
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια από τον ζωμό τους και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά σε λεπτά μακρόστενα μπαστουνάκια. Ετοιμάζουμε τη sauce βάζοντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ. Ρίχνουμε σε σαλατιέρα τη ρόκα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τα καλαμαράκια. Προσθέτουμε τη sauce, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Tip: Αντί για ρόκα, μπορούμε να βάλουμε λαχανικά τις αρεσκείας μας (λόλα, σπανάκι, σέσκουλα κ.ά.)