Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: μέτρια
Υλικά
- 5 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο σε λάδι
- 2 λεμόνια μικρά
- θυμάρι ξερό ή φρέσκο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. αλεύρι
- ½ φακελάκι μαγιά ξερή
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού (κοφτό) αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- χλιαρό νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε βαθύ μπολ. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή, αλλά απαλή ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο σε ζεστό μέρος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα λεμόνια σε κυβάκια (μόνο τη σάρκα τους, χωρίς το άσπρο μέρος και τα κουκούτσια), και τα αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε σε δύο μακρόστενα κομμάτια σαν λαγάνες. Στρώνουμε ένα ταψί κουζίνας με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα δυο κομμάτια της ζύμης (αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους), τα αλείφουμε με λίγο λάδι και στρώνουμε πάνω τους τις λεπτοκομμένες φέτες των κολοκυθιών, φροντίζοντας η μία να καλύπτει λίγο την άλλη. Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις για 30 λεπτά. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε την ξαρμυρισμένη κάππαρη, τον τόνο στραγγισμένο από το λάδι του και σε κομματάκια, και τους κύβους από το λεμόνι.
Tip: Μπορούμε, αντί για τόνο, να χρησιμοποιήσουμε πέστροφα καπνιστή.