ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3-4 ώρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
YΛIKA
- 500 ml (2 μπουκάλια) ξινόγαλα
- 6 κουτ. σούπας γάλα
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 φύλλα ζελατίνας
ΓIA TH SAUCE
- 1 μάνγκο ώριμο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Bάζουμε το ξινόγαλα σε ένα μπολ. Mαλακώνουμε τη ζελατίνη σε ένα άλλο μπολ με κρύο νερό. Zεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα τις 6 κουταλιές σούπας γάλα. Bγάζουμε από τη φωτιά το γάλα και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Aνακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια πλαστικά ή μεταλλικά. Bάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Kαθαρίζουμε τη φλούδα του μάνγκο και βγάζουμε το κουκούτσι του. Kόβουμε τη σάρκα του σε πολύ ψιλά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε τη sauce για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Ξεφορμάρουμε την πανακότα σε ατομικά πιάτα γλυκού και συνοδεύουμε με τη sauce μάνγκο.