Κρύα πουτίγκα με γάλα, φράουλες και ζελέ

08.06.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 4-5 ώρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ κρύο
  • 1 κουτί ζελέ με άρωμα φράουλας
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 250 γρ. φράουλες ώριμες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος κρύα
  • 4 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Zεσταίνουμε ένα ποτήρι νερό (περίπου 250 ml) σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το περιεχόμενο του φακέλου με το ζελέ. Το ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη που περιέχει. Aφήνουμε το μείγμα να σταθεί για λίγο και το μεταφέρουμε στην κανάτα του μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό των λεμονιών και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά τουλάχιστον ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα. Mοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Kόβουμε τις φράουλες. Γαρνίρουμε κάθε μπολάκι με μπόλικες φράουλες και λίγη σαντιγί, και σερβίρουμε.