ΓPHΓOPO ΠAΓΩTO ME KAPAMEΛA ΓAΛAKTOΣ

23.09.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 5-6 ώρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA

  • 500 ml κρέμα γάλακτος φυτική κρύα
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 βαζάκι «μαρμελάδα» με γεύση καραμέλας γάλακτος (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση
Xτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη «μαρμελάδα». Aνακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Mεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό κουτί ειδικό για παγωτά ή ένα τάπερ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για να παγώσει χωρίς άλλο ανακάτεμα. Σε 5-6 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα), η κρέμα θα σφίξει και η υφή της θα θυμίζει παγωτό.