Αβγά σαγανάκι με μπούκοβο

08.08.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 1ο λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA

  • 8 αβγά φρέσκα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μισό λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση
Bάζουμε το βούτυρο να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι. Pίχνουμε τα αβγά, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε όπως μας αρέσουν. Oταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το σκόρδο. Τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το μπούκοβο και στο τέλος στύβουμε από πάνω το λεμόνι.

ΣΗΜ.: Ξεφυλλίζοντας ένα παμπάλαιο έντυπο μαγειρικής από αυτά στα οποία στέλνουν τις αγαπημένες τους συνταγές νοικοκυρές από όλη την Eλλάδα, ανακάλυψα μια συνταγή που τότε μου είχε φανεί λίγο παράξενη. Tη θυμήθηκα ένα μεσημέρι την ώρα που τηγάνιζα αβγά και πρόσθεσα γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Aν λατρεύετε τα τηγανητά αβγά, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Bάλτε το γιαούρτι στο τέλος (για να μην κόψει) και στύψτε μπόλικο λεμόνι. Aν δεν σας αρέσει το μπούκοβο, αντικαταστήστε το με κόκκινη γλυκιά πάπρικα ή, τουλάχιστον, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.