ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ: 20 ημέρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο
- 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 1 κλωναράκι ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα για 2 λεπτά φροντίζοντας να μην λιώσει τελείως, αλλά να μπορεί να δουλεύεται και να ενσωματωθούν τα αρωματικά μόλις τα προσθέσουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και το ρολάρουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε το ρολό βουτύρου, στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξει? μετά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.Συνοδεύουμε με το αρωματικό αυτό βούτυρο όλα τα κρεατικά.
Βούτυρο με κόκκινη πιπεριά
Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να ετοιμάσουμε και το βούτυρο με την κόκκινη καυτερή πιπεριά, χρησιμοποιώντας 150 γρ. βούτυρο και 2 μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες. Το βούτυρο αυτό μπορεί να συνοδεύσει μια μοσχαρίσια μπριζόλα.