Γλυκό κουταλιού

10.09.2009

Υλικά

  • 2 1/2 κιλά αχλάδια κοντούλες
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι φιλέτο αμύγδαλο

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις πάρουν μια βράση, βουτάτε μέσα τα αχλάδια, τα οποία έχετε ξεφλουδίσει, τα έχετε κόψει στη μέση και έχετε βγάλει τα κουκούτσια.

2. Έπειτα από 15 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τα αχλάδια να μείνουν στο σιρόπι για 10 ώρες.

3. Στη συνέχεια ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα ακόμη, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

4. Λίγο πριν είναι έτοιμα, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα αμύγδαλα και το λεμόνι. Μόλις κρυώσει το γλυκό, το βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρείτε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.