Γλυκό κουταλιού σταφύλι

17.10.2011

Υλικά

  • 2 κιλά σταφύλια
  • 1 κιλό και 200 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 100 γραμμ. αμύγδαλα κομμένα

Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τα σταφύλια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνετε για ένα βράδυ.

2. Την άλλη μέρα προσθέτετε το νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.

3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στη συνέχεια τη σκεπάζετε με μια υφασμάτινη πετσέτα και την αφήνετε έτσι για 24 ώρες.

4. Την επομένη μέρα ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτετε το λεμόνι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα.

5. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζετε σε γυάλινα βάζα αποστειρωμένα.

Σημείωση: Ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος γιατί βοηθάει το γλυκό να διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ