Υλικά:
- 5 ώριμες μπανάνες
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- Γέμιση της προτίμησής σας
- Σάλτσα προαιρετικά.
Προετοιμασία: Πολτοποιείτε τις μπανάνες μαζί με το χυμό πορτοκαλιού στο μπλέντερ. Απλώνετε το μίγμα στο ταψάκι του αφυγραντή και ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στους 100°F (περίπου 38°C). Το αφήνετε να «ψηθεί» γύρω στις επτά ώρες, κατόπιν το γυρίζετε και το αφήνετε για άλλες επτά ώρες, μέχρι να σχηματιστεί ένα είδος «φύλλου» που διατηρείται ακόμα ελαστικό.
Εκτέλεση: Όταν το φύλλο είναι έτοιμο, το βγάζετε από τον αφυγραντή και το κόβετε στα τέσσερα. Γεμίζετε κάθε κομμάτι με όποιο είδος γέμισης θέλετε (π.χ. πολτοποιημένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) και το τυλίγετε σαν κρέπα, ώστε να περικλείσει τη γέμιση. Αν θέλετε, περιχύνετε με σάλτσα της προτίμησής σας (π.χ. αβοκάντο, ταχίνι και κακάο) ή μέλι και κανέλα.