Χούμους

27.08.2009
Παραλλαγμένο...

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 2 κουταλιές ταμάρι (σάλτσα σόγιας)
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • Νερό, εάν χρειαστεί.

Προετοιμασία: 2-3 ημέρες πριν αφήνετε τα ρεβίθια σκεπασμένα σε νερό για περίπου 8 ώρες. Τα σουρώνετε καλά και τα αφήνετε σε βάζο μέχρι να βγάλουν φύτρο.

Εκτέλεση: Πολτοποιείτε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα αδειάζετε σε μπολ. Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε. Προσθέτετε τα ρεβίθια και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνουν σαν αλοιφή. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, ρίχνετε σιγά σιγά λίγο νερό. Το αφήνετε για λίγες ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε.