ΥΛΙΚΑ
- 1 μπουτάκι γουρουνόπουλου γάλακτος
- 2 ποτηράκια γλυκό κρασί
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2-4 σκελίδες σκόρδο (χωρίς την πράσινη ουρίτσα)
- 1 1/2 κιλό πατατούλες για φούρνο
- 1 κούπα πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές κόκκοι μουστάρδας (σιναπόσπορος)
- 2 γεμάτες κουταλιές αποξηραμένη λεβάντα ή 5-6 κλωνάρια φρέσκα φύλλα λεβάντας nαλάτι nφρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, το λάδι, το σιναπόσπορο, τη λεβάντα, το μπουτάκι και προσθέτουμε, αν θέλουμε, 1/2 κουταλάκι ολόκληρους κόκκους πιπεριού. Αφήνουμε στο ψυγείο 12-24 ώρες. Βάζουμε στη γάστρα το γουρουνόπουλο μαζί με τη μαρινάτα του, προσθέτουμε τις πατάτες, τις ελιές, 1 κούπα χλιαρό νερό, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε 4-5 ώρες.