Μαρμελάδα σύκο

20.08.2009

Υλικά

  • 1 κιλό σύκα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Διαλέγετε τα σύκα να είναι ώριμα και γερά. Αφαιρείτε τη φλούδα τους και τα βάζετε σε μια λεκάνη και τα λιώνετε.

2. Τοποθετείτε τον πολτό μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.

3. Βράζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το μίγμα και αφαιρείτε τον αφρό. Προς το τέλος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού.

4. Όταν κρυώσει η μαρμελάδα, τη βάζετε στα βάζα.