Τι έχουμε:
- 6 μεγάλα μπριός
- 3 αβγά βρασμένα
- Μc Cain pure
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 φλιτζ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 5-6 φύλλα ρόκα
- άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι κόκκινο σε κόκκους
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το επάνω μέρος των μπριός και αφαιρούμε την περισσότερη από την ψίχα τους (αφήνουμε μόνο 1 εκατ. περίπου).
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 10 κομματάκια από τον πουρέ και τα λιώνουμε ανακατεύοντας το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, για 1-2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε στο κατσαρολάκι την ψίχα που αφαιρέσαμε από τα μπριός, τα αβγά ψιλοκομμένα, τη γραβιέρα που έχουμε ήδη τρίψει, τη ρόκα κομμένη σε μέτρια κομμάτια, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά, τα βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Τα βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μπριός μέχρι επάνω, ούτως ώστε να ξεχειλίζουν. Σκεπάζουμε με το επάνω κομμάτι του μπριός και σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε Mc Cain pure, μπορούμε να βράσουμε 1/2 κιλό πατάτες, να τις λιώσουμε με την ειδική κουτάλα για το λιώσιμο της πατάτας και να ρίξουμε μέσα το γάλα, αφού πρώτα το ζεστάνουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά, ακολουθώντας τη σειρά που αναφέρουμε παραπάνω.
Συμβουλή
Μπορούμε να συμπληρώσουμε στο μείγμα μας ζαμπόν, μανιτάρια ή ό,τι άλλο μας ταιριάζει γευστικά.
Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι οινοποιημένο σε βαρέλι