Πιπερόπιτα

04.09.2009

Υλικά

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 3 μακρόστενες πράσινες πιπεριές
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τραχανάς
  • Λίγος μαϊντανός
  • 1 πακέτο φύλλο κουρού

Εκτέλεση

1. Κόβετε σε μικρά κομματάκια τις πιπεριές. Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές σε χαμηλή φωτιά.

2. Ρίχνετε τις ντομάτες (ψιλοκομμένες) και τις ανακατεύετε μέχρι να πάρουν βράση.

3. Προσθέτετε τον τραχανά και το μαϊντανό, για να τραβήξει τα υγρά της ντομάτας.

4. Ρίχνετε τη φέτα, που την έχετε λιώσει με ένα πιρούνι, και ανακατεύετε πάλι.

5. Απομακρύνετε την κατσαρόλα για λίγο από τη φωτιά και ρίχνετε τα αβγά, αφού τα έχετε χτυπήσει πριν. Ανακατεύετε και το μείγμα είναι έτοιμο.

6. Βουτυρώνετε το ταψί, στρώνετε ένα φύλλο και από πάνω το μείγμα. Βάζετε και το δεύτερο φύλλο και το αλείφετε με λίγο γάλα για να ροδίσει στο ψήσιμο. Ψήνετε για 1 ώρα.