Πένες με κοτόπουλο και πιπεριές

27.07.2011

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 1 μέτριο στήθος κοτόπουλου
  • 1 πακέτο κρέμα γάλακτος
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 250 γραμμ. τυρί ροκφόρ
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

1. Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κυβάκια.

2. Τσιγαρίζετε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες (ζουλιέν). Αφού σοταριστούν, σβήνετε με το κρασί.

3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει 4-5 βράσεις, προσθέτετε και το ροκφόρ. Έπειτα από 1-2 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά.

4. Βράζετε τα μακαρόνια al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφού τα στραγγίσετε, προσθέτετε τη σάλτσα φροντίζοντας το μείγμα να ανακατευτεί καλά.

5. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) και λίγο μαϊντανό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ