Τι έχουμε:
Για τη ζύμη:
- 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
- μόνο του
- 1/4 φλιτζ. νερό χλιαρό
- 1/4 φλιτζ. γάλα χλιαρό
- 1/4 φλιτζ. Βιτάμ λιωμένο
- 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 30 γραμ. μαγιά νωπή
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζ. νερό
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές ρούμι
Για το γαρνίρισμα:
- κρέμα σαντιγί
- βύσσινο γλυκό
Τι κάνουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
Μέσα στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα, το Βιτάμ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά, το αλεύρι και τη διαλυμένη μαγιά. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό στη χαμηλή ταχύτητα και για άλλα 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα, φροντίζοντας να καθαρίζουμε συχνά τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να μείνει 30 λεπτά σε ζεστό μέρος, έως ότου η ζύμη μας διπλασιασθεί σε όγκο. Κατόπιν τη χτυπάμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ξεφουσκώσει και γεμίζουμε τα φορμάκια ως τη μέση, φροντίζοντας πρώτα να τα αλείψουμε με Βιτάμ και να τα αλευρώσουμε. Σκεπάζουμε τα φορμάκια και τα αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για να ξαναφουσκώσει και να ανέβει η ζύμη σχεδόν μέχρι τα χείλη τους. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο φούρνο, στους 175ο C, για 20-25 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι το ρούμι.
Βγάζουμε τους μπαμπάδες από το φούρνο και με ένα ξύλο για σουβλάκι τους τρυπάμε σε διάφορα σημεία, και τους περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε τους μπαμπάδες να πιουν το σιρόπι και να κρυώσουν, τους βγάζουμε από τα φορμάκια και τους βάζουμε σε μια πιατέλα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε λοξά καθέναν από τους μπαμπάδες, σηκώνουμε το επάνω μέρος τους και με τη βοήθεια του κορνέ γεμίζουμε τη σχισμή με σαντιγί και ολοκληρώνουμε διακοσμώντας τους με βύσσινο γλυκό.
Συμβουλή
Αν δεν θέλουμε να τους σερβίρουμε αμέσως τους μπαμπάδες, καλύπτουμε την πιατέλα με πλαστική μεβράνη και τους φυλάμε στο ψυγείο.
το κατάλληλο συνοδευτικό Τσίπουρο.