Μπράουνις με βατόμουρα

05.08.2009
Το διαφορετικό σοκολατένιο γλυκό.

Τι έχουμε:

  • 60 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. Βιτάμ
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 ποτηράκι Αμαρέτο (λικέρ)
  • 1/2 φλιτζ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 2 κουταλιές αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι ελάχιστο

Για γαρνιτούρα

  • βατόμουρα κομπόστα

Τι κάνουμε:

Από το προηγούμενο βράδυ ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το Αμαρέτο, για να μουλιάσουν.

Την επόμενη ημέρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180οC.

Χτυπάμε σε ένα γουδί τα αμύγδαλα, ώστε να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ή μια λαδόκολλα και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο για 5-6 λεπτά, προσέχοντας να μην καούν.

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρις ότου γίνει μαλακό και στιλπνό.

Κατόπιν, προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας τα αμύγδαλα, τα αβγά σιγά-σιγά, αφού πρώτα τα χτυπήσουμε, τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά και να ομοιογενοποιηθούν.

Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο Βιτάμ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Μόλις το γλυκό ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά για να κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Σερβίρουμε με 2-3 κουταλιές βατόμουρα κομπόστα.

Συμβουλή
Αν θέλουμε δοκιμάζουμε στην συνταγή τη χρήση του μπραντι στη θέση του Αμαρέτο.

το κατάλληλο συνοδευτικό Ενα απολαυστικό φλιτζάνι καφέ.