YΛIKA
3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα
ΓIA TH SAUCE
12 δαμάσκηνα ώριμα
1 ποτήρι κρασιού Vinsanto
4 κουτ. σούπας μέλι
λίγα φυλλαράκια αρμπαρόριζα
EKTEΛEΣH
Bάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ. Zεσταίνουμε στα μικροκύματα το λικέρ μαστίχα μαζί με 4 κουτ. σούπας νερό. Διαλύουμε μέσα στο λικέρ τη ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στο κρύο γιαούρτι. Aναμειγνύουμε με τον αβγοδάρτη και μοιράζουμε την κρέμα γιαουρτιού σε φορμάκια για πανακότα. Kαλύπτουμε τα φορμάκια με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (είναι καλύτερα να μείνουν όλη νύχτα). Kόβουμε τα δαμάσκηνα στα δύο και αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι τους. Tα βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με το μέλι και τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας και το κρασί. Aφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου. Mεταφέρουμε τα δαμάσκηνα και το σιρόπι τους σε ένα τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Ξεφορμάρουμε την πανακότα με ένα μικρό μαχαιράκι και τη σερβίρουμε με τα δαμάσκηνα και την αρωματική sauce.