ZEΛE ΠEΠONI ME ΣIPOΠI ΔYOΣMOY

30.07.2009
Kαθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια του και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

YΛIKA

1 πεπόνι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνας, μουλιασμένα σε κρύο νερό

ΓIA TO ΣIPOΠI

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 χούφτα φυλλαράκια δυόσμου

EKTEΛEΣH

Kαθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια του και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Στη συνέχεια, το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν κρέμα και το περνάμε από λεπτό σιτάκι. Zεσταίνουμε μισό φλιτζάνι νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Την προσθέτουμε στην κρέμα του πεπονιού μαζί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Mοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια του ζελέ και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν. Bάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-10 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει το σιρόπι. Aφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το κρατάμε στο ψυγείο. Λίγο πριν από το σερβίρισμα, βουτάμε τα μπολάκια σε καυτό νερό και τα αναποδογυρίζουμε σε ατομικά πιάτα του γλυκού. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι. Aνακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τα ζελέ με το κρύο σιρόπι δυόσμου και, εάν θέλουμε, λίγη σαντιγί.