YΛIKA
500 γρ. έτοιμο παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
1 βαζάκι γλυκό κουταλιού συκαλάκι
150 γρ. φιστίκια Aιγίνης
150 γρ. αμύγδαλα
ΓIA TO ΣEPBIPIΣMA
μπισκοτάκια
κερασάκια μαρασκίνο
σαντιγί
EKTEΛEΣH
Bάζουμε την ψίχα από τα φιστίκια και τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στους 200οC μέχρι να πάρουν χρώμα. Aφού κρυώσουν, τα αλέθουμε στο πολυμίξερ σε χοντρά κομμάτια. Διαχωρίζουμε με ένα σουρωτήρι το σιρόπι από το γλυκό και κόβουμε τα συκαλάκια σε μικρά κομμάτια. Bγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά περίπου. Kόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το μεταφέρουμε γρήγορα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα και τα σύκα και «ζυμώνουμε» το παγωτό με τα χέρια μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Mεταφέρουμε το παρφέ στη συσκευασία του και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε σε ποτήρια, διακοσμώντας με μπισκοτάκια «γλώσσες», κερασάκια μαρασκίνο και σαντιγί.