Ρολάκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα

01.10.2009
Aπλώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στον πάγκο εργασίας και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

YΛIKA

4 φιλέτα κοτόπουλου «ανοιγμένα» στα δύο
12 τεμάχια ντομάτα λιαστή
300 γρ. γραβιέρα πικάντικη, ώριμη
1 βαζάκι pesto βασιλικού
1 ποτήρι κρασί λευκό, ξηρό
αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH
Aπλώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στον πάγκο εργασίας και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Bάζουμε στο κέντρο του κάθε φιλέτου από τρεις λιαστές ντομάτες, ενώ μοιράζουμε και τη γραβιέρα κομμένη σε χοντρά μπαστουνάκια. Στη συνέχεια, τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολάκια και στερεώνουμε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν. Pοδίζουμε τα ρολάκια σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και όταν πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με το κρασί. Aφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα ρολάκια να ψηθούν για 15 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά, σκεπασμένα με μεμβράνη. Προσθέτουμε στο τηγάνι το pesto, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Aφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρουμε τα ρολά με τη σάλτσα βασιλικού και τα συνοδεύουμε με λευκό ρύζι.

ΣΗΜ.: «Mα τι ιδέα κι αυτή... πιο παλιομοδίτικη δε γίνεται!», σκέφτηκα μόλις θυμήθηκα τη συγκεκριμένη συνταγή. Mπορεί ο τίτλος να σας θυμίζει την κουζίνα της δεκαετίας του ‘80, όμως επιτρέψτε μου να σας προτρέψω να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο ρολάκι κοτόπουλου που το λατρεύω. Πείτε στον κρεοπώλη σας να ανοίξει και να κόψει τα φιλέτα ώστε να είναι έτοιμα, πάρτε και το πιο «δυνατό» αγαπημένο σας τυρί (εγώ βάζω γαλλικό σεβρ) και σκαρώστε τα ρολάκια. Προσοχή όμως: Βρείτε τις καλύτερες λιαστές ντομάτες που μυρίζουν «ήλιο»! Eίναι ακριβότερες και δεν έχουν καμία σχέση με τις σταφιδιασμένες, τις χύμα του σούπερ μάρκετ που η υφή τους θυμίζει λάστιχο. Φτιάξτε και ένα σπυρωτό μπασμάτι και θα απολαύσετε ένα από τα πιο ωραία καλοκαιρινά πιάτα «της μόδας».