YΛIKA
4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓIA THN NTOMATENIA ΣKOPΔAΛIA
3 ντομάτες πολύ ώριμες αποφλοιωμένες
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ταχίνι
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για μισή ώρα μέσα σε αλατόνερο για να ξεπικρίσουν. Στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Aλευρώνουμε και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε άφθονο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σκεπασμένες για να μαλακώσουν. Προς το τέλος, βγάζουμε το καπάκι για να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Bγάζουμε τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις στρώνουμε σε πιατέλα. Στύβουμε καλά τις ντομάτες για να φύγουν τα υγρά τους και ακολούθως τις χτυπάμε στο μπλέντερ με όλα τα υλικά της ντοματένιας σκορδαλιάς. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες και τις σερβίρουμε ζεστές.
Tip: Aν θέλουμε τις μελιτζάνες πιο ελαφριές, τις στρώνουμε σε ταψί, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στους 200?C μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.