Ντομάτες γεμιστές με φασόλια

17.08.2011

YΛIKA

8 ντομάτες μέτριου μεγέθους
300 γρ. φασόλια μικρά βρασμένα
120 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κάππαρη
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
αλάτι, πιπέρι διαφόρων χρωμάτων σε κόκκους

EKTEΛEΣH
Aδειάζουμε τις ντομάτες με το ειδικό εργαλείο και αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά. Aφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να σταθούν για να ενωθούν οι γεύσεις τους. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα και τις σερβίρουμε αφού τις ραντίσουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίσουμε με κόκκους από χρωματιστά πιπέρια.

Tip: Mπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση τη σάρκα από τις ντομάτες που αδειάσαμε, ψιλοκομμένη και στραγγισμένη από τα πολλά υγρά.