Φιλέτο τόνου με πουρέ μελιτζάνας

16.03.2011

Υλικά

  • 400 γρ. φιλέτο τόνου
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 140 γρ. φέτα τριμμένη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 70 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο (αρωματισμένο με λίγο σκόρδο

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα ή στον φούρνο. Μόλις μαλακώσουν, τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα και μετά πολτοποιούμε τη σάρκα τους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε το φιλέτο τόνου να ψηθεί για 7-8 λεπτά.

Προσθέτουμε όση σάλτσα χρειάζεται για να ψηθεί ο τόνος και μόλις ετοιμασθεί τον αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις λιωμένες μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να σοταριστούν καλά.

Επειτα ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει, συνεχίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη κρέμα γάλακτος για να δέσει ο πουρές μας.

Σερβίρουμε τον πουρέ στο πιάτο και από πάνω τοποθετούμε το κοκκινιστό φιλέτο τόνου που έχουμε ετοιμάσει.