Ριζότο λιβανέζικο

29.08.2011

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. κίτρινο ρύζι (βρασμένο σε αλατόνερο)
  • 20 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 30 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1/4 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι καγιέν
  • 120 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 φέτα κίτρινο μαλακό τυρί (30 γρ.)
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, δηλαδή, λίγο αλάτι, κόλιανδο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι ο κιμάς να «πιει» τα υγρά του.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και περιμένουμε να εξατμισθούν τα πολλά υγρά (περίπου 20 λεπτά).

? Τέλος σερβίρουμε τον κιμά σε ένα βαθύ πήλινο σκεύος.

Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και, μόλις κάψει, σοτάρουμε το βρασμένο ρύζι μαζί με τα αμύγδαλα.

Μόλις σοταρισθούν, τα σερβίρουμε σε ένα βαθύ πήλινο σκεύος, από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και τέλος καλύπτουμε με τη φέτα από το μαλακό κίτρινο τυρί.

Ολα μαζί τώρα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω και σερβίρουμε...

Καλή όρεξη!