Τι έχουμε:
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 100 γραμ. φέτα
- 1/2 πακετάκι βιτάμ
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό, για 1 ώρα περίπου.
Τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ.
Προσθέτουμε στο μπολ το μισό βιτάμ, το γάλα αφού το βράσουμε πρώτα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα μεγάλο πιρούνι ούτως ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα, λιώνουμε τη φέτα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ ανακατεύοντας το για να ενωθεί με τη φέτα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο βιτάμ τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα έως ότου χρυσίσουν.
Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και τα σβήνουμε με το μπαλσάμικο.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο-μπολ, βάζοντας πρώτα τον πουρέ και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τον πουρέ αντί με κρεμμύδια, με άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.
το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο.