Τι έχουμε:
- 2 αντίβ
- 1 αχλάδι
- 1/2 μαρούλι
- 100 γραμ. τυρί ροκφόρ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα:
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
- 10 φουντούκια
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά το μαρούλι, ένα ένα τα φύλλα του, με κρύο νερό, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει και στη συνέχεια απλώνουμε τα φύλλα σε μια βαμβακερή πετσέτα κουζίνας για να στεγνώσουν.
Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα από τα αντίβ, τα ξεπλένουμε, τα σκουπίζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα ούτως ώστε να στεγνώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τηνσάλτσα:
το λάδι ελιάς, το ξίδι μπαλσάμικο, το μέλι, τη μουστάρδα και τα φουντούκια αφού πρώτα τα σπάσουμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με το αναδευτήρι των αβγών ούτως ώστε να γίνουν μια πηχτή σάλτσα.
Κόβουμε με τα δάχτυλα μας τα φύλλα του μαρουλιού σε μέτρια κομμάτια και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, κόβουμε τα αντίβ κατά μήκος σε τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε επάνω από τα μαρούλια.
Επίσης, αφού πλύνουμε το αχλάδι, το κόβουμε σε λεπτές φέτες που τις βάζουμε πάνω από τα μαρούλια, πλάι από τα αντίβ.
Με τα δάχτυλα μας κόβουμε σε κομματάκια το ροκφόρ και το ρίχνουμε πάνω από τα αντίβ.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και προσθέτουμε όσο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλουμε.
Συμβουλή
Εάν αφήσουμε τη σάλτσα 1-2 μέρες στο ψυγείο γίνεται ακόμη πιο νόστιμη.
το κατάλληλο κρασί Λευκό Μαντινεία.