Μαρμελάδα βερίκοκο (Κρητική συνταγή)

18.07.2011

Υλικά

  • 2 κιλά βερίκοκα γινωμένα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (το χυμό)

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα βερίκοκα, αφαιρείτε το κουκούτσι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε σε στρώσεις βερίκοκα και ζάχαρη εναλλάξ και τα αφήνετε όλο το βράδυ.

3. Την επομένη βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε συνεχώς αλλά και ξαφρίζετε κατά διαστήματα.

4. Προς το τέλος προσθέτετε και το λεμόνι.

5. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν το μείγμα γυαλίζει και ξεκολλά από την κατσαρόλα.

6. Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσετε πόσο σφιχτή ή όχι θα είναι η μαρμελάδα είναι να βάλετε λίγη σε ένα πιατάκι και να το δείτε, αφού, όταν κρυώσει, δένει περισσότερο.

7. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή.

8. Τα σφραγίζετε και τα αφήνετε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν. Η μαρμελάδα διατηρείται σε δροσερό μέρος.