Κανελάτα

14.07.2009
Πλάθω κουλουράκια, με τα δυο χεράκια! Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι κανέλα θα μυρίσει....

Πλάθω κουλουράκια, με τα δυο χεράκια! Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι κανέλα θα μυρίσει....

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 - 5 ξυλάκια κανέλα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1 & 3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσάι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • χυμός 1 λεμονιού

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το τσάι μαζί με την κανέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, και τα χτυπάμε καλά, είτε με το χέρι μας, είτε με το μίξερ, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.

Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζουμε το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε τη σόδα.

Προσέχουμε, όταν βάλουμε τη σόδα, να κρατάμε το ποτήρι πάνω από το μπολ με το μείγμα, γιατί όταν αρχίσει να διαλύεται η σόδα, φουσκώνει και μπορεί να χυθεί.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λεμόνι με τη διαλυμένη σόδα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε.

Τελευταίο προσθέτουμε τόσο από το αλεύρι, όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη μας να μείνει μάλλον μαλακή.

Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί μας, αφού έχουμε φροντίσει να βάλουμε πρώτα μια λαδόκολλα, για να μη μας κολλήσουν.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μισή περίπου ώρα, στους 180ο C.

Συμβουλή
Προτιμούμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γιατί κάνει τη ζωή μας ευκολότερη...

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Ενα απολαυστικό φλιτζάνι καφέ.