Yλικά
- 150 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 150 γρ. φακές βρασμένες
- 150 γρ. φασόλια βρασμένα
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 3 αβγά χτυπημένα
- 1 καρότο χοντροτριμμένο
- 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο αλεύρι για το μείγμα
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Ανακατεύουμε και πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να επιτύχουμε ένα μείγμα εύπλαστο. Αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για 10 λεπτά. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 8 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι τους. Σερβίρουμε με μια ελαφρώς πικάντικη κόκκινη σάλτσα ή, αν θέλουμε, με λίγο γιαούρτι.
Tip: Εναλλακτικά, αν θέλουμε τη γεύση πιο πικάντικη, προσθέτουμε στο μείγμα μας λίγη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και δύο σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο.