Σφολιατίνια με παστουρμά

17.08.2010

Yλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη
  • 1 αβγό για το άλειμμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 100 γρ. κασέρι
  • 8 φέτες παστουρμά
  • 2 ντομάτες
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

Eκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και κόβουμε κάθε φύλλο της στη μέση κάθετα. Στη συνέχεια, κόβουμε το κάθε κομμάτι της οριζόντια σε 6 λωρίδες (πλάτους 4 εκ. περίπου η καθεμία). Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες βουτώντας τες στιγμιαία πρώτα σε καυτό νερό και έπειτα σε νερό με πάγο. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, τον παστουρμά και το κασέρι. Αναμειγνύουμε και μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα φύλλα. Τυλίγουμε με προσοχή κατά μήκος σχηματίζοντας ρολό και, λίγο πριν τελειώσουμε το τύλιγμα της λωρίδας, αλείφουμε με λίγο αβγό ώστε να κολλήσει η σφολιάτα. Κλείνουμε με τα χέρια μας και τη στρίβουμε ελαφρά (σαν κοτσίδα). Τοποθετούμε τα σφολιατίνια μας σε ένα ταψί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει η σφολιάτα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 6 λεπτά. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα σφολιατίνια επάνω σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι τους και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε πριν από το τηγάνισμα να αλείψουμε τα σφολιατίνια μας με λίγο αβγό και να τα πασπαλίσουμε με λίγο σουσάμι.