Υλικά
- 400 γραμ. ζυμαρικά πένες ολικής άλεσης
- 1 αβοκάντο ώριμο αλλά όχι πολύ μαλακό
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκληρές ντομάτες
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 50 γραμ. ωμά φουντούκια
- 1 κουταλιά αποξηραμένο εστραγκόν
- 1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
- λιγοστό κύμινο (1/3 κουτ. γλυκού)
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζεις άφθονο νερό για τα μακαρόνια αλλά πριν τα βάλεις μέσα, ρίχνεις στο νερό τα κρεμμύδια καθαρισμένα και χαραγμένα. Θα μαλακώσουν, θα γλυκίσουν και θα δώσουν έξτρα γεύση στο νερό των μακαρονιών. ? Μετά 5 λεπτά, τα αφαιρείς με τρυπητή κουτάλα και βράζεις τα ζυμαρικά «al dente» σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Κόβεις το κρεμμύδι και το βάζεις στο μούλτι μαζί με τα φουντούκια, το ξίδι και το κύμινο. ? Χτυπάς να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα και προσθέτεις στη συνέχεια το λάδι σταδιακά, μία κουταλιά κάθε φορά. Οταν γίνουν τα μακαρόνια (δοκιμάζεις πριν τα βγάλεις), τα ανακατεύεις με την κρέμα προσθέτοντας το εστραγκόν.
- Κόβεις τις ντομάτες και το αβοκάντο σε κυβάκια και τα προσθέτεις με τα μακαρόνια ανακατεύοντας με ήρεμες κινήσεις. Μπορείς να σερβίρεις και να τα φας ζεστά ή να τα κρατήσεις για αργότερα.
- Το αβοκάντο είναι στη καλύτερή του στιγμή για φάγωμα όταν η φλούδα ξεκολλάει από τη σάρκα με το χέρι και παράλληλα είναι σκληρό αρκετά για να κόβεται με μαχαίρι.